Publicerad den

Mät kundlojalitet på tidningen eller sajten

Som journalist är det viktigt att lära känna dina läsare. Därför är det smart att återkommande kolla din tidning eller sajtens Net Promoter Score. Då tar du reda på hur lojala dina läsare är mot just dig och din sajt.

Net Promotor Score

Nöjda och lojala läsare är det bästa receptet för framgång. När du undersöker NPS, Net Promoter Score, får du en bra fingervisning om hur lojala läsarna är mot just dig som journalist. Gå in på Questback och testa mäta Net Promoter Score för att utveckla både tidningen och karriären på bästa sätt.

Tidningar och magasin

Ju bättre du känner dina läsare, desto intressantare artiklar och reportage kommer du som journalist att kunna ge dem. När läsarna verkligen gillar din sajt kommer de också att dela artiklar och inlägg på sociala medier och på så sätt alldeles gratis göra reklam för dig. Det finns ingen marknadsföring som är så effektiv som när familjemedlemmar, kollegor och vänner berättar om en bra sajt, tankeväckande artikel eller intressant bok som de rekommenderar andra att läsa. Därför kommer du att vinna mycket på att ta reda på hur dina läsare förhåller sig till dig och din sajt på riktigt.