Jag är förbannad

Jag har i årtal engagerat mig i spelproblem (spel om pengar) som drabbar hundratusentals varje år och de hamnar i ett spelmissbruk spelberoende! Det främsta hotet kommer från alla spelbolag som pumpar ut massvis med reklam till befolkningen och lockar dem med storvinster!

Med tanke på all reklam så hade man förväntat sig att det statligt ägda spelbolaget svenskaspel borde föregå med gott exempel och ta sitt spelansvar på allvar! Men nej de utnyttjar kryphål i spellagen som säger att man måste inte informera till hjälporganisationer i radioreklam! De flesta privata aktörerna informerar men inte svenskaspel! Är det att ta spelansvar? NEJ definitivt inte och jag förstår inte hur regeringen tänkte eller om de överhuvudtaget tänkte när de skrev in detta undantag i lagen?

Men det som gör mig riktigt förbannad är att det finns föreningar som spelberoendegruppen och spelberoendes riksförbund som blundar för detta kryphål och inte ryter till mot regeringen och svenskaspel! Vad fan är det för mening att de finns om de inte agerar? Är de rädda att förlora sina statliga bidrag om de ryter ifrån?

Please follow and like us:
error
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.