Spelberoende

Jag har under flera år engagerat mig i spel, dataspel och köpberoende samt anhöriga och närstående men valde nu i och med min sjukdom att lägga ner och fokusera på mig själv och min familj!

Men bara för att jag inte längre engagerar mig 100% så kan jag inte låta bli att ställa frågan hur i helvete tänker de stora spelberoende riksförbunden som spelberoendes riksförbund och spelberoendegruppen?

Tittar man på finansieringen av spelberoendes riksförbund så består det till största delen av ekonomiska bidrag från staten, regionerna och kommunerna hur det är med spelberoendegruppen vet jag inte men jag skull kunna anta att det är samma sak där!

Att sätta sig i en beroendesituation till staten, regionerna och kommunerna har flera nackdelar t.ex. så kan man få krav på sig att inte vara lika negativ mot dem som mot privata aktörer. Men det absolut största problemet är att det idag råder brist på pengar i statskassan, regionkassorna och kommunkassorna och då kan det hända att spelberoende hamnar sist på listan när bidrag ska delas ut?

Kommer då dessa riksförbund och deras föreningar plus stödgrupper att överleva? Tveksamt då det krävs idealism för att driva vidare utan finansiering och måste man också sköta ett jobb då prioriterar man ner sitt ideella arbete så är det bara!

De som kommer att få lida när spelberoendeföreningar och stödgrupper läggs ner är de med ett beroende, vart ska de då vända sig? Förvisso så finns ju anonyma spelare GA som inte har satt sig i samma rävsax som spelberoendes riksförbund och spelberoendegruppen och de kommer att finnas kvar långt efter att de andra försvunnit!

Om ni vill skänka en slant då går det bra att göra det till mitt bankonto eller med Swish

Länsförsäkringar bank 90251510184
Swish 0790446660

Please follow and like us:
error
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.