Miljöpartiet svarar om hyressättningsavgiften

Hej Dragan, tack för ditt mail!

Hyressättningsavgiften är frivillig och du som hyresgäst kan alltid säga ifrån om du inte vill omfattas av det kollektiva systemet. För att detta skall vara giltigt måste hyresförhållandet varat i minst tre månader och du måste komma överens med din hyresvärd skriftligen om att det specifika hyreskontraktet inte skall innehålla en förhandlingsklausul. Uppfylls dessa krav kan hyresvärden förhandla fritt med dig som enskild hyresgäst om olika hyresvillkor. Dessutom behöver du inte betala den lagstadgade avgiften om 12 kr/månad. Således ska då din hyra sänkas med 12 kr/månad. Vi tycker att det är bra att hyresgäster kan välja att inte omfattas av systemet och ser inga problem med systemet i sig, eftersom det i stort minskar administration och förhandlingstid för såväl fastighetsägare som hyresgäster.

Ha en fin dag!

Vänliga hälsningar
Miljöpartiet de gröna


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.