Min fråga till riksdagspartierna

Har idag kontaktat samtliga riksdagspartier och ställt denna fråga:

Hej alla riksdagspartier!

Nu är det valår och det kommer att hagla vallöften så då passar jag på att ställa en enkel fråga till er!

Hur ställer ni er till den påtvingande hyressättningsavgiften som idag ligger på 12 kronor per månad och alla som har en hyresbostad måste betala?

Om ni inte vet vad hyressättningsavgiften är så är det en avgift som går till hyresgästföreningen så att de ska förhandla hyran med hyresvärden och det spelar ingen roll om man är medlem eller inte! Är det skäligt att hyresgästföreningen tar ut en medlemsavgift om 80 kronor per månad för att förhandla om hyran och sen vid sidan om också få 12 kronor per månad för att just det förhandla om hyran!

Hyresgästföreningen plockar ut denna avgift för 1.5 miljoner hyresbostäder i Sverige vilket genererar en nätt summa av 216 000 000 miljoner kronor årligen det är nästan en kvarts miljard som de plockar ut samtidigt som de marknadsför medlemskapet som en avgift för att förhandla hyran!

Så hur ställer ni er till detta ocker? Är det något ni skulle kunna tänka er att ta bort? Tycker ni det är skäligt att det finns en påtvingad avgift av 12 kronor per månad som drabbar alla hyresgäster i Sverige?

Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning

Dragan Klaric


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.