Kontakta er hyresvärd..

Om ni på er hyresavi inte har en specificerad avgift där det står ”hyressättningsavgift 12 kronor” ska ni kontakta er hyresvärd och fråga varför de tar ut en avgift utan att specificera den på er hyresavi! Jag kan inte föreställa mig att det skulle vara lagligt för en hyresvärd att ta ut avgifter utan att specificera dem!

Jag har kontaktat hyresnämnden för att just få svar på frågan om det är lagligt att en hyresvärd tar ut en avgift utan att specificera den på hyresavin och jag kommer att publicera det svar jag får från hyresnämnden!

Men nu till varför hyresvärdarna tar ut denna avgift! Det är så att skurkorganisationen hyresgästföreningen har rätt att kräva en avgift av 12 kronor per månad från varje hyreslägenhet i Sverige! Det kallas hyressättningsavgift och ska tydligen betala för hyresgästföreningens förhandlingar mot hyresvärdarna! Men då kan man fråga sig varför marknadsför sig hyresgästföreningen med att hyresförhandlingar ingår i deras medlemsavgift?

Jag ska också kontakta konsumentverket och fråga dem vad som gäller vid falsk marknadsföring och hur man ska gå vidare ifall man vill anmäla någon som marknadsför sig falskt! Jag kommer således att anmäla hyresgästföreningen för falsk marknadsföring!

Det som gör mig förbannad är att detta har pågått i flera år där hyresgästföreningen roffat åt sig pengar från hyresgästerna samtidigt som de marknadsfört sig falskt! Men än värre är att de tycks ha övertygat hyresvärdarna att denna avgift av 12 kronor inte behöver specificeras på hyresavgiften! Man kan undra hur det kan komma sig?

Kan det ha att göra med att om hyresvärdarna specificerade denna avgift och fick förklara för sina hyresgäster vad denna avgift går till så hade hyresgästföreningen tappat medlemmar på löpande band? För frågan skulle då bli varför ska man vara medlem i hyresgästföreningen om hyresförhandlingarna betalas genom hyran med 12 kronor per månad?

Mer om hyresgästföreningen kan ni läsa i dessa två inlägg:

Varför ska man bli medlem i hyresgästföreningen?

Hyresgästföreningen en skurkorganisation


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.