Föreställ er detta scenario..

Föreställ er detta scenario att riksdagen beslutar om att det ska dras en avgift från er lön varje månad och gå till fackföreningen! Denna avgift ska ligga på låt oss säga 12 kronor per månad och låt oss kalla den ”lönesättningsavgiften” Hade ni inte reagerat?

Men låt oss säga att riksdagen klubbar igenom detta beslut men det går inte ut någon information till medborgarna och arbetsgivaren specificerar inte denna avgift på er lön! Hade ni inte blivit asförbannade?

Men det värsta är nog att riksdagen hade beslutat om att finansiera privata aktörer genom påtvingande avgifter!

Men detta sker just nu idag och har pågått i flera år! Riksdagen har bestämt att alla hyresgäster i Sverige ska betala en avgift av 12 kronor per månad till hyresgästföreningen och de kallar det ”hyressättningsavgift” ingen information till medborgarna, ingen specifikation på hyresavin och hyresgästförening drar in nästa en kvarts miljard per år på denna tvångsavgift!

Låt det sjunka in! Riksdagen har alltså beslutat att en privat aktör som hyresgästföreningen ska ha rätt till en lagstadgad och påtvingad avgift av 12 kronor per månad för att förhandla om hyran! För så vitt jag vet är inte hyresgästföreningen varken en statlig, landstings eller kommunal myndighet! De är privata aktörer som säljer medlemskap till hyresgäster för att förhandla om hyresgästens hyra!

Men om nu hyresgästföreningen säljer medlemskap för att förhandla om hyran varför har då riksdagen beslutat om en påtvingande avgift av 12 kronor?

Hade jag varit i era skor hade jag med omedelbar verkan gått ur hyresgästföreningen, kontaktat hyresvärden och förklarat att ni inte vill betala för någon jäkla hyressättningsavgift och skrivit till ert riksdagsparti och frågat dem vad i helvete är detta för skit!


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.