Hyresgästföreningen en skurkorganisation

Jag är chockad! Rent ut sagt chockad och förbannad över hur hyresgästföreningen agerar!

Hyresgästföreningen har sedan 2011 plockat ut 12 kronor i månaden från varje hyresgäst i Sverige! Vem/var/hur togs detta beslut? Har hyresgästerna informerats? Det finns drygt 1,4 miljoner lägenheter i Sverige (2016) hyresgästföreningen tar 12 kronor per lägenhet! Det blir 16.8 miljoner i månaden eller 201 600 000 kronor årligen! Hur fan gick detta till? Bakom ryggen på hyresgästerna? Hyresgästföreningen säger att de tar 201 600 000 kronor årligen från hyresgästerna som en kostnad för en hyressättningsavgift! Men varför ska man då bli medlem och betala medlemsavgift?

Detta är inget skämt även om man skulle kunna tro det men hyresgästföreningen skriver om detta på sin hemsida Vad är en hyressättningsavgift?

Jag fick veta det av en slump och sen konfronterade jag min hyresvärd Helsingborgshem med detta! Fick då bekräftat att de tar 12 kronor från hyran varje månad och ger till hyresgästföreningen. Visst jag kan sluta betala för det men då blev det helt plötsligt komplicerat! Damen jag pratade med skulle kolla vilka andra ”rättigheter” jag skulle avsäga mig om jag slutade betala dessa 12 kronor!

Jag valde då att ställa hyresgästföreningen mot väggen på deras Facebooksida som ni kan läsa HÄR men märkte att personen från hyresgästföreningen som svarade började känna sig besvärad av mina frågor!

Jag skulle vilja ha svar på följande frågor! Var togs detta beslut om att plocka 12 kronor per månad från varje hyresgäst i Sverige? Vem tog detta beslut! Och hur togs detta beslut?

Ni ska också beakta detta ”Medlemmar med fel värdegrund riskerar uteslutning ur Hyresgästföreningen” från artikeln

Nu ska organisationens värdegrund spridas. Medlemmar uppmanas ”hålla ögonen öppna”.

Under de senaste tio åren har uteslutningar ur Hyresgästföreningen skett endast vid två tillfällen i region Aros-Gävle och ingen gång i region Mitt, rapporterar Hem & Hyra.

Detta kan det dock bli ändring på framöver när region Mitt nu aktivt ska börja sprida Hyresgästföreningens värdegrund.

För att säkerställa att den rätta värdegrunden råder inom organisationen ska både anställda och förtroendevalda utbildas i denna.

Man kommer även att ”hålla ögonen öppna” efter medlemmar som i sociala medier eller på möten uttrycker sig ”rasistiskt, homofobiskt eller sexistiskt eller på annat sätt bryter mot föreningens värderingar”.

Så nu ska hyresgästföreningen också börja kasta ut medlemmar som inte har någon jäkla rätt hittepå värdegrund? Ja det är lätt att leka god när man samtidigt plockar ut 201 600 000 kronor årligen från hyresgästerna oavsett de är medlemmar eller inte! Så att utesluta medlemmar lär ju inte påverka kassaflödet så värst mycket och då har man råd att vara god!


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

En reaktion på “Hyresgästföreningen en skurkorganisation”

Kommentarer inaktiverade.