Har Sverigedemokraternas partiledning tappat greppet om verkligheten?

Jag gick med i SD januari 2008 mest på grund av min kritik mot den förda migrationspolitiken. Jag engagerade mig aldrig politiskt utan valde att vara administrativt engagerad! Sensommaren 2008 grundade jag SD Television och fick våren 2009 träffa Jimmie Åkesson och Richard Jomshof för att de tyckte mitt initiativ var en god ide som de ville sponsra.

Jag jobbade till stor del med administrationen för SD Helsingborg där jag var deltidsanställd och så på min fritid var jag ute och filmade evenemang och händelser inom partiet. Allt var frid och fröjd till bara en månad innan valet 2010 då jag fick höra saker som gjorde att jag tappade allt förtroende för partiledningen. Samtidigt så valde partiledningen att kicka ut mig ur min kreation SD Television. Självklart blev jag upprörd och det sades en del saker i affekt!

Men jag förrådde aldrig partiet och jag har än idag väldigt många goda vänner i partiet som jag håller kontakt med. De har till trots från partiledningen valt att vara mina vänner och det uppskattar jag.

Men sen jag lämnade partiet sensommaren 2010 har jag följt utvecklingen som en utomstående observatör och jag har förfasats av den utveckling som sker i partiet! Men det mest intressanta är hur maktstrukturen har förändrats inom SD från att en gång i tiden ha varit ”de fyras gäng” till att idag vara ”de tre amigos” där Björn Söder inte längre har förtroendet att regera med de andra tre. Detta var mest påtagligt när Jimmie Åkesson sjukskrev sig och Mattias Karlsson pissade på stadgar och det faktum att vice omförande tar efter när partiordförande inte är kapabel och Mattias utsåg sig själv till ställföreträdande partiordförande.

Men nu senaste åren har det mer och mer framkommit att SD är inte det parti som många tror att det är. SD har idag blivit ett mjäkigt parti som mer oroar sig för vad media och de andra politiska partierna tycker om dem än vad folket tycker om dem! Man ser hela tiden hur ”de tre amigos” rensar ut obekväma personer på löpande band och oftast handlar det om såna som kritiserat partiledningen.

Men nu så har SD verkligen tappat all verklighetsförankring när det bildades ett nytt parti ”Alternativ för Sverige” som utmanar SD om riksdagsplatser ett parti som har väl förankrade värderingar som att de värnar om Sverige och det svenska folket! Så vad gör då Sverigedemokraternas partiledning? Jo de attackerar alternativ för Sverige och kallar dem högerextremister och rasister! Jag höll nästan på att ramla av stolen när jag läste detta och kunde inte tro att det var sant! Men visst fan var det sant!

Så då undrar jag har SD redan glömt sin brokiga historia och hur de en gång i tiden kallades högerextremister och rasister? Eller är allt detta bortglömt nu när man tryggt har förankrat arslet i riksdagsstolen? Jag kan köpa att man inte är schysst mot sin meningsmotståndare men att klistra epitet på sin meningsmotståndare och det samma epitet som man fick klistrat på sig själv en gång i tiden stinker!

Jag tycker att Sverigedemokraternas partiledning ska skämmas och att medlemmarna börjar mer öppet ifrågasätta deras agerande för om de fortsätter på denna väg då är Sverigedemokraterna inte mycket bättre än socialdemokraterna och moderaterna!


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.