Vad mer ska ni klassa som hets mot folkgrupp?

Jag råkade läsa denna artikel ”79-åring klottrade rasism på toaletter och busskur” på Helsingborgs Dagblad (HD) och jag visste inte om jag skulle gråta eller skratta!

Från artikeln:

Vid rättegången berättade mannen att han för fyra år sedan blev rånad i stadsparken av fyra män med arabiskt ursprung och att rånet inte klarats upp. Efter rånet kom han att tycka illa om islam och klottrade därför slagord som ”Fuck islam” och ”Fuck Allah”

När blev islam och Allah en folkgrupp? Och hur kan detta tolkas som rasism? Men låt oss då följa logiken i detta! Då innebär det att skulle man skriva eller säga ”Fuck Kristendomen” ”Fuck Gud” ”Fuck Jesus” ”Fuck Buddhismen” ”Fuck Buddha” då skulle man riskera att åtalas och dömas för hets mot folkgrupp och det skulle ses som rasism?

Sverige har spårat ur totalt och det finns längre inget sunt förnuft i det här landet! Domstolar dömer hur de vill! Polisen lägger ner förundersökningar om grova brott! Media ljuger och vilseleder! Politiker ljuger och vilseleder! Och folket ska kuvas till tystnad!

Hade någon sagt till mig för 10-15 år sen att Sverige skulle bli en diktatur där man inskränker yttrandefrihet och åsiktsfrihet då skulle jag be vederbörande att dra åt helvete. Men nu skulle den personen kunna säga till mig ”vad var det jag sa” och skratta


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.