Vänsterpartiet kommunisterna VPK

Diskussionerna går många och frågan är följande är vänsterpartiet ett kommunistiskt parti?

Frågar ni mig blir svaret ett definitivt JA med stora bokstäver!

Men vänsterpartister själva säger att de är inte kommunister ljuger de eller vet de inte själva vad de är? Låt oss titta på vänsterpartiets brokiga historia och djupa rötter i en våldsbejakande ideologi som har mördat miljontals människor!

För 100 år sedan, den 13 maj 1917, bildades Sveriges socialdemokratiska vänsterparti som en radikalare utbrytning ur Socialdemokraterna. 1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti. 1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) 1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland. 1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett panegyriskt hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna 1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

Låt oss spekulera och anta att Sovjetunionen inte hade upplösts tror ni att Vänsterpartiet Kommunisterna hade bytt namn?

Jag kommer nu att säga samma sak som vänsterrörelsen säger om Sverigedemokraterna ”en gång nazist alltid nazist” så med den logiken kan man säg om vänsterpartiet ”en gång kommunist alltid kommunist” tänk er detta scenario när Sverigedemokraterna bildades att de hade valt att kalla sig Sverigedemokraterna nazister och några år senare vill ta bort nazismen ur sitt namn så de byter till Sverigedemokraterna hur många av er hade då trott att Sverigedemokraterna gått ifrån sin ideologi?

Så sluta blunda för det faktum att vänsterpartiet är kommunister de är kommunister och det finns inget de kan säga som ändrar på det faktum! Så då kan man fråga sig hur är det möjligt att ett parti med djupa rötter i en våldsbejakande ideologi som har mördat miljontals människor kan få sitta i Sveriges riksdag och accepteras som ett vanligt normalt parti?


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.