#näthat har blivit ”big business”

Det verkar som att näthat har blivit ”big business” och att vissa grupperingar använder sig av näthat för att fylla sina egna fickor med statliga bidrag! Vi har ju redan sen innan sekten #jagärhär men nu har en ny aktör dykt upp på marknaden! En aktör som inte har några problem med att jaga gamla tanter på nätet och sätta dit dem! Den här aktören kallar sig näthatsgranskaren och har redan börjat hyllas av svensk media som nätets nya Messias.

Så vad innebär det då för nätet och allmänheten att dessa grupperingar existerar? Ja det innebär helt enkelt att den lagstiftade demokratiska rättighet som alla borde ha nämligen yttrandefrihet och åsiktsfrihet har satts ur spel av dessa grupperingar! Det innebär att folk nu går i rädsla för att våga uttrycka sig i sociala medier för man vet aldrig när man kan bli anmäld av dessa grupperingar!

Jag börjar bli riktigt rädd för den inriktning Sverige har tagit! Man kan undra när gick Sverige från att vara en demokrati till att bli en socialistiskt diktatur? Jag minns min barndom och mina många vistelser i Jugoslavien på sent 70-tal och tidigt 80-tal och jag minns den rädsla folket levde i. Jag minns hur jag en gång åkte spårvagn i Zagreb med min kusin när det dök upp två svartklädda figurer och släpade iväg en skrikande man från spårvagnen! Det visade sig vara Titos hemliga polis som hämtade en man som hade uttryckt sig negativt om Tito! Och jag minns hur jag tänkte att det är en jäkla tur att man lever i Sverige för Sverige är en demokrati med yttrandefrihet och åsiktsfrihet!

Men nu börjar man se samma sak i Sverige som man såg i Jugoslavien under Titos tid! Fast i Sverige idag klär de sig inte i svart utan de sitter framför datorskärmen och jagar meningsmotståndare till den socialistiska statsmakten! Men hur lång tid tror ni det kommer att ta innan man ser hemlig polis svartklädd dyka upp hemma hos folk och släpa bort dem skrikandes?

När människors lagstiftade och demokratiska rättighet som yttrandefrihet och åsiktsfrihet tas ifrån då lever man inte längre i en demokrati då lever man i en socialistisk diktatur! Att man sen använder sig av förespeglingar som att det är hets mot folkgrupp eller diskriminering av folkgrupp eller hatbrott gör det inte trovärdigt! Och de som jagar folk på nätet är inte mycket bättre än vad Titos hemliga polis var eller Sovjetunionens KGB var eller Östtysklands hemliga polis Stasi var!


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.