Att ta sig ur en sekt..

Jag vill med detta inlägg hjälpa alla de stackare som dragits in i sekter som #jagärhär och #vistårinteut men även andra sektliknande grupperingar på webben! Det kan vara en trygghet att gå med i en sekt man lär känna likasinnade människor man lär känna karismatiska sektledare som lovar en att det man gör för sekten är rätt och att man är en god person om man gör som sektledarna vill!

Det kan gå fort och helt plötsligt är ens egna tankar inte ens egna utan sektens och man ger avkall på sitt jag! Men oroa er inte det finns hjälp att ta sig ur en sekt, det är en hård och plågsam process men det finns hopp för er!

Först och främst ska ni läsa detta Sekternas kännetecken där får ni veta vad som kännetecknar en sekt och om ni har en anhörig som har dragits in i sekter som #jagärhär och #vistårinteut eller andra sektliknande grupperingar så kan ni få mycket bra information!

Nästa steg är att vända sig till organisationer som kan hjälpa er att komma ut ur sekten och då är detta bra för er Stiftelsen Fri och Hjälpkällan där kan ni få all den hjälp ni behöver för att ta er ut ur sekten och de vänder sig också till anhöriga till de som fastnat i en sekt


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.