Fackförbundet unionen..

Fackförbundet Unionen har valt att representera en kvinna som diskriminerar män genom att vägra skaka hand med män! Den här kvinnan har också tydliga regler som t.ex att män måste hålla ett visst avstånd till henne!

Den här kvinnan hävdar att det är hennes religiösa övertygelse som säger att hon inte kan skaka hand med män och att män måste ha ett visst avstånd till henne! Men om nu hennes övertygelse är så stark att hon inte kan skaka hand med män och män måste hålla avstånd till henne vad gör hon då i Sverige?

Jag menar att det måste ju vara en skräckupplevelse för denna kvinna att leva och bo i Sverige där det flödar över av män som kan komma i nära kontakt med henne! Eller har hon för avsikt att hålla sig undangömd hela sitt liv?

När religiösa övertygelser är så påträngande i ett samhälle att det drabbar omgivningen negativt då bör samhället fundera på om man vill ha denna religiösa övertygelse i samhället!

Sveriges statsminister Stefan Löfven har inte mycket klokt att säga men vid ett enda tillfälle briljerade han och det var när han sa följande ”I Sverige hälsar man på varandra. Man tar både kvinnor och män i handen” Källa: https://www.svd.se/folj-fragestunden-med-stefan-lofven

Konsekvenserna som skulle kunna uppstå om den här kvinna vinner i arbetsdomstol är att det svenska samhället skulle tvingas att ännu mer anpassa sig till individer som har extrema religiösa övertygelser och det skulle helt plötsligt bli okej att diskriminera i skydd av sin religiösa övertygelse!

Så hoppas på att arbetsdomstolen inte består av politiskt korrekta nickedockor utan dömer rätt! Och ni som är medlemmar i #Unionen ta er en funderare på om ni vill vara medlemmar i ett fackförbund som medverkar till att befästa extrema religiösa övertygelser i Sverige

På min Facebooksida har unionen svarat mig följande:

Hej Dragan,

Tack att du hör av dig och delar din åsikt!

Som fackförbund ingår det i vårt uppdrag att företräda medlemmar när de ber oss, sedan är det lagen eller de partsavtal som finns på svensk arbetsmarknad som avgör vem som har rätt i det enskilda fallet. Det är Arbetsdomstolen som har till uppgift att pröva om det var diskriminerande eller inte, utifrån diskrimineringsgrunden religionsfrihet, när arbetsgivaren avslutade lärarvikariens uppdrag efter att hon på grund av sin religion inte ville skaka hand med en manlig kollega. Diskrimineringsgrunden handlar om religionsfrihet, och i sak inte om man tar i hand eller inte.

Generellt menar Unionen att en arbetsgivare ska ställa rätt krav vid rekrytering eller inhyrning. Utgångspunkten för arbetsgivaren måste vara att förhindra diskriminering så långt det är möjligt. I vissa anställningar skulle Unionen anse att arbetsgivaren får ställa krav på att man tar i hand, i andra inte. Man får bedöma i varje enskilt fall utifrån svensk lagstiftning och det är viktigt att det är arbetsuppgifterna karaktär som avgör.

Med vänlig hälsning,
Unionen genom Elisabeth

Observera den textrad som jag markerat med röd färg och begrunda det unionen skriver och fråga er själva om det verkligen är sanningen eller är det kanske så att unionen ljuger? Bara att enkelt Googla så har jag funnit tre fall där unionen inte hjälpt behövande medlemmar!

SvD-anställda besvikna på facket: ”Vi fick ingen hjälp från Unionen”

Från artikeln:

Det sex som arbetat på Svenska Dagbladets försäljningskontor i Östersund och som stämde arbetsgivaren, och nu också har vunnit, är missnöjda med att de inte fått någon hjälp från fackförbundet Unionen. I april 2009 lämnade de anställda in en anmälan till facket om de felaktiga löneavdragen. Facket har därefter fyra månader på sig att kalla till en förhandling. Men tiden gick utan att de uppfattade det som om Unionen reagerade. I stället valde de att vända sig till en advokat och för att driva en egen rättsprocess.

Unionen hjälper inte lågavlönade

Från artikeln:

Ett fegare förbund när det gäller löneförhandling får man leta efter. Under mina 35 år på Perstorp AB har den enda ‘stridsåtgärden’ varit
övertidsblockad i mitten av 70-talet. Man har varit märkligt överens med företagsledningen. Det kan kvitta nu, för jag har blivit förklarad överflödig som så många andra. Inte heller här fick jag någon konstruktiv hjälp av Unionen. Bara ‘bullshit’ och hänvisning till
Trygghetsrådets terapi.

Perstorpsbo

”Hemskt att Unionen ljuger och lurar folk”

Från artikeln:

Unionen får kraftig kritik från flera LO-förbund för att de försöker värva medlemmar som inte hör hemma i Unionen. Nu erkänner Unionen att fel personer kan ha ”ramlat in”.

Begrunda nu detta med att representant från unionen skriver ”Som fackförbund ingår det i vårt uppdrag att företräda medlemmar när de ber oss” och ha då i åtanke att unionen hjälper INTE ALLA medlemmar utan uppenbart bara de medlemmar som ger bra rubriker i media! Så innan ni beslutar er för att eventuellt ansöka om medlemskap i fackförbundet unionen begrunda dessa ord, om ni hamnar i knipa se då till att ert fall har medialt intresse annars kan ni glömma att unionen kommer att hjälpa er!


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.