Droger och vapen okej enligt Facebook

Lina kom i kontakt med droger när hon var tolv år gammal. Snart började hon handla själv.
– Det är jättelätt att få tag i droger på sociala medier. Det känns nästan som att försäljarna inte ens försöker dölja det.

Som P4 Väst tidigare har kunnat berätta förvandlades en vanlig köp- och säljgrupp på Facebook till en plats där vapen, droger och kontomålvakter annonserades.

Den här typen av grupper går inte att söka på, men blir du inbjuden kan du köpa allt från hasch till heroin.

Källa: Tolvåriga Lina kunde enkelt köpa droger via sociala medier

Att sälja droger och vapen på Facebook verkar vara okej men gud nåde dig om du råkar skriva ordet ”negerboll” Är det förenligt med Facebooks användarvillkor och regler att använda deras plattform till att sälja droger och vapen? Ja tydligen! Men om Facebook anser att du enligt dem har fel värdegrund då kan du räkna med att bli avstängd och hur länge du blir avstängd beror på hur pass de tycker att din värdegrund är fel.

Kanske dags för Facebook att se över sina rutiner och börja jaga olaglig verksamhet på deras plattform istället för att jaga människor med obekväma sanningar


Att bedriva medborgarjournalistik är inte gratis! Man måste ha en webbsida och då behöver man ett domännamn och webbhotell! Folk vill kunna komma i kontakt med en och man vill kunna komma i kontakt med folk och då behöver man ett mobilnummer! Allt detta kostar pengar och om ni skulle vilja stödja mig i mitt arbete då går det bra att donera!

Kommentarer förhandsgranskas inte av mig och är inte mitt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.